15 April 2011

KELEDEK BAKAR

Menu minum petang apa nak buat ek? Goreng-goreng...no,no,no
Banyakssss minyakssss
gemukssssssssss.
Suamiku mencadangkan buat ubi bakar mulanya.
Cari ubi takde, keledek pun jadilah.


Lihatlah suamiku excited bakar keledek.
Gara-gara suamikulah apinya semakin membesar.
(pinjam tagline yusuf wilcha - kite bakor je yeop)
Klu api dah besar, jangan bakar lama sangat.
10 minit dah masak (keledek cepat masak berbanding ubi)



Masa memula buka aluminium coil nie, 
bau keledek wangi dan menyelerakan lah.
Disebabkan apinya besar, 
ada juga keledek yang hangus sebelah. 
Tapi yang hangus tue la yang sedap.
Ya Allah...terima kasih di atas nikmat dan rezekimu ini. 
** basuh dulu kulitnya bersih-bersih, baru bungkus
Makan kulit yang garing tue, sedap...
tak tahu nak cakap
Cuba, try, test la


Lihatlah, anak buahku (Mohd Darwish) baru 8 bulan,
syoknye dia makan keledek bakar.
Yummy...


3 ulasan:

  1. alolo darwish...taknak keledek nak pipi darwish..haha!

    BalasPadam
  2. Sedaaapnye ubi bakar..tu. Boleh cuba ni

    BalasPadam
  3. lepas makan keledek bakar....kentut banyak ooooo...Masa akak kecik2 dulu..baling je keledek dlm bara api..tapi kulit tak leh nak makan ler..rasa mmg sungguh2 sedap...

    BalasPadam